01 agost 2017

5 llocs on escalar aquest estiu

Com a tots us deu passar, a La Bloquera també hem començat el compte enrere per començar les vacances, i a pensar en quins llocs anirem a escalar aquest agost… i de quina manera!!!

Després d’un juliol ben intens, amb molta calor, el casal d’estiu i amb dues inspeccions superades (que contents ens fa tenir-ho tot en ordre!!!) us fem un llistat dels 5 llocs on tenim ganes de fer-hi parada mentre La Bloquera estarà OUT i en plena reforma! És un bon moment per posar en pràctica tot allò que hem fet en les activitats de la Bloquera d’aquest hivern!

Abans, però, volem recordar el que per nosaltres és més important que escalar, que és respectar la muntanya. La millor manera de fer-ho és no deixant cap mena de rastre de la nostra activitat:

  • recollir les deixalles (papers, burilles, cloves, menjar). Encara que sigui biodegradable, quan és en llocs on tanta gent es converteix en bioDESagradable.
  • no posar música, ni cridar. No estem sols. No només per l’altra gent que fa activitats a l’aire lliure, sinó per els animals que hi viuen.
  • utilitzar el magnesi just i netejar els blocs o vies.

SADERNES

Com no, pels dies que anirem a dormir tard i els llençols se’ns enganxaran.

Amb molts sectors a l’ombra i el riu a la vora, és un lloc ideal tant per escalar com per fer caminades en plena Garrotxa. Hi ha vies per a tots els graus. És ideal per anar-hi amb amics de diferents nivells. A l’agost potser és complicat trobar-hi calma, però amb això no podrem fer-hi res. Recorda que no es pot entrar amb el cotxe i que hi ha sectors on no es pot escalar.

I si tens els plans per anar-hi i se’t posa a ploure, recorda que hi ha un rocòdrom a Olot que et salvarà el dia! Consulta els nostres horaris abans de venir.

escalar sadernes, escalar garrotxa, rocòdrom olot, la bloquera, escalar a l'estiu

Si necessites consultar-ne les ressenyes, a la Bloquera les hi trobaràs! I si busques més informació sobre la zona pots consultar el web de Turisme Garrotxa.


TARGASSONE

Escalar a tocar de casa però amb uns quants graus de menys.

Prop de Puigcerdà, es troba just passat la frontera amb França. Granit amb molts blocs per tothom, bon peu de via, on també podem dormir ben a prop dels sectors. Tot i que no fa tanta calor com a Olot (ni Vic, ni Barcelona), durant el dia també apreta. Són genials i fresquetes les escalades nocturnes!


ARBOLÍ

La calor no te la treu ningú, però l’ombra no té preu!

A tocar de Reus, de fàcil accés i bon pàrquing on fer nit. Molt a prop de Siurana, per si passes a escalar uns dies i et ve de gust una mica de bloc. És una zona neta, molt ben cuidada i en plena expansió! No és la millor època per encadenar però, tret de les hores de calor, es deixa escalar ben a gust! Al vespre pots baixar al poble a prendre alguna cosa, i també hi ha el refugi on trobaràs informació de la zona i ressenyes.


L’ESCALA

Psicobloc: escalar i refrescar-se és possible!

Una bona opció si passes uns dies a la costa en família i no vols fer la gamba a la sorra! No és fàcil de trobar si algú no t’acompanya però val la pena.


CAVALLERS

Alta muntanya, aire fresc!

En plena Vall de Boí, un lloc ideal pels que necessitem fugir una mica de la calor. A més de 1500 metres, molts blocs de granit, riu i tota la Vall de Boí per anar amunt i avall. És una zona on tant podem trobar blocs com vies d’escalada. Ideal per passar-hi uns dies!


Si teniu ganes de saber-ne més a La Bloquera podeu consultar-ne les ressenyes!!!

Us desitgem bones vacances i bones escalades!