06 abril 2017

El primer any de la Bloquera

TAL DIA FARÀ UN ANY

 

Doncs sí, tal dia farà un any que vam inaugurar la Bloquera! I aprofitem que estrenem la pàgina web (Gràcies a en Rafel i l’Elena!) per fer un repàs del que ha estat tot aquest temps.

Tot comença tornant d’unes vacances a Albarracín a l’octubre de 2015. Havíem passat uns dies genials escalant i ens vam adonar que la Jana ja tenia quasi dos anys i podíem fer moltes més coses amb ella. I doncs? Sempre havíem parlat de fer un rocòdrom a Olot, un lloc per escalar i estar amb amics, però sempre tens aquella cosa que et tira enrere. Estàvem en un bon moment, amb feina i alguns estalvis, i vam creure que encara érem prou joves per provar-ho, i equivocar-nos si calia.

Així que arribant a Olot de nou, ens vam posar en marxa.
La idea era trobar un local més o menys gran però tampoc sense massa. La Garrotxa no és gaire gran i no sabíem quin públic podríem tenir.

Ens va plantar l’amo d’un local, i el següent que vam veure va ser el que avui és La Bloquera.

Era un local gegant i estava fet caldo. Molt fet caldo. Sort que en Lluiset té la capacitat d’imaginar-se les coses un cop fetes, i s’hi va tirar de cap. I a veure qui és el guapo que li diu que no…

Vam passar dies dibuixant, rumiant, aprenent a fer anar el Solidworks, i finalment vam tenir clar com havia d’anar. Tots dos treballàvem i no tenima massa temps lliure per dedicar-hi. Durant tres mesos, vam ser-hi cada tarda, cada dissabte i cada diumenge. Però no estàvem sols: hi havia en Paco, avi de la Jana i ajudant incansable. Molt incansable. Durant molt temps vam fer molta feina que no semblava veure’s enlloc. Fins que un dia, sense adonar-te’n, comences a muntar les fustes, i l’endemà quan entres veus que tot té forma.

I així, vam seguir amb el ritme frenètic fins a arribar al 24 d’abril de 2016, el dia tant esperat! La nit abans, molta feina, molta gent a ajudar, molts nervis, coses per acabar, més nervis…

Però finalment, a altes hores, quan tot està llest, veus la cara de felicitat -i de cansat- d’aquell que escala per primera vegada al seu rocòdrom.

 

Aquest va ser el primer dia que vam conèixer en Carlos i la Shirleys. Ells venien a equipar i no sabíem ni qui eren. Ens van encantar des del primer dia, i des de llavors hem anat buscant excuses per trobar-nos més sovint : )

Arribat el dia de la inauguració, havíem comptat pica-pica per unes 40 persones. Alguns diuen que eren 300. La rebuda va ser genial, i llavors veus que tant d’esforç ha valgut la pena! Així que aquí va començar el nostre primer any. Van anar arribant els primers escaladors, les activitats… Molt d’esforç per part de tots. I durant aquest any hem pringat molt, però també les persones que tenim més a prop: els avis, per fer cangurs per un tub, la Judit i en David per les hores de suport i feina, la Marta i en Roger per posar-hi més hores (i pintura, i molts blocs!), en Roger petit per buscar qualsevol excusa per venir a equipar, a en Carlos i la Shirley per el suport i consells i a tots els que ens han visitat en algun moment durant aquest any! Gràcies a l’esforç de tots ells, quatre mesos després de començar les obres, la Bloquera feia aquesta cara:

I altra vegada sense adonar-nos-en, durant aquest any hem fet activitats per nens, hem obert grups de ioga, de dansa, de salsa, hem fet sortides amb la gent de La Bloquera, hem muntat blocs, sopars, vídeos, fotos, hem fet més obres i un Open Solidari (que esperem que sigui un tradició anual). Així que esperem que el següent i els següents anys siguin igual d’intensos i ens aportin tantes coses bones i tanta gent bona com aquest any!

Gràcies a tots per formar-ne part, i a escalaaar!

estrenant el búlder

1 COMMENT

  • Helena Siches Cuadra

    16 de juny de 2018 at 15:19

    És un lloc xulíssim! Avui he fet un tastet d’escalada amb el suport de Judith i hi tornaré! Ideal per a posar el cos a punt, remoure els sentits i obrir horitzons.
    Fins aviat!

    Respon